Green Soil Bag

Geo Big Bag

De Geo Big Bag, zakken geschikt voor grote hoeveelheden en bestemd voor diverse doeleinden.

Ons team kreeg vaak de vraag naar een duurzaam alternatief voor de gebruikelijke polypropyleen big bags. Met medewerking van het ministerie van Economische zaken en ondersteund door diverse kennisinstellingen hebben we een compleet biologisch afbreekbare big bag ontworpen en in productie genomen. Deze big bag is gemaakt van m.n. jute van de zwaarste soort (heavy cees), hennep stiksels en canvas hijslussen. Op deze manier zijn alle componenten natuurlijk en afbreekbaar. De big bags zijn getest op een workload van 1500 kg. en hebben dezelfde afmetingen als hun kunststof voorgangers;

90 cm x 90 cm. x 90 cm.

Projecten >

Het gebruik van deze Geo Big Bag is heel divers;

 

- Offshore, voor o.a. bodemwerk m.b.v. beroepsduikers en fundatieherstel offshore windturbines en andere onderwater kunstwerken.

 

- Vervoer -en direct planten van bomen waarbij de hijlussen kunnen worden gebruikt voor verankering (storm in de eerste 3 jaren).

 

- Verpakking van verse exportproducten als koffiebonen, noten en cacaobonen.

 

- Aankleding van WADI’s door ze te vullen met reeds opgegroeid riet met grond en dat   te plaatsen in het talud. Hiervoor hebben we ook een 90 cm. x 90 cm. x 60 cm. variant. Hierbij kunnen de hijslussen wederom gebruikt worden ter verankering in het talud.

 

- Met de Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf, Wereld Natuurfonds en RWS werken we aan de “ Groene Poort “. Hierbij vullen we de geo big bags met bouwpuin uit de Gemeente Rotterdam, zand en cement (droog) en storten deze af als stortstenen in de Nieuwe Waterweg Zo ontstaat zo een 5 km.lange langsdam van 1 m3 – blokken vast, grof beton. De luwte daarachter moet uiteindelijk trekvissen weer de rivieren in krijgen.

 

- opvang en uitlekken van baggerslib wat in de geo big bag terug in het landschap gezet kan worden.

TrapBag >

Greensoilbag >

DIRECT MEER INFORMATIE?

info@greensoilbag.com

Dhr. Jean-Paul de Garde  |  M: +31 (0)6 3438 2266

Dhr. Max Fischer  |  M: +31 (0)6 4842 1285

Green Soil Bag

Green Soil Bag B.V.  Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Green Soil Bag B.V. is powered by:

www.interbulkpackaging.com